Jel ile ilaçlama, son dönemlerde kullanımı artan ve böcek ve haşerelerden kurtulmada etkisi oldukça fazladır. Jel böcek ilaçları, özellikle de hamam böceklerin yok olmasında da büyük katkısı vardır. Jelin kaliteli bir jel olup olmadığı anlamak için, jelin fiyatlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Jel ilaçlama sadece hamam böceği ve karıncalar için yapılmaktadır. Akrep, sinek, pire, tahtakurusu gibi haşereler üzerinde etkili olmayan Jeller çok çekici bir yem oldukları için hamam böceği bunu yer. Hemen ölmeyen hamam böcekleri, bir müddet yaşarken yuvasında ölür. Hamam böcekleri ayrıca bir birlerinin ölüsü ile beslenmektedir, jel ilacın etkili olmasının sebebi de bu yüzdendir.
Jel İlaçlama Nasıl Yapılır?
Jel yemleri kullanırken, haşerelerin yuva yapabileceğini tespit ettiğiniz en yakın noktaya damlacıklar halinde bırakın. İlaçlama mutlak suretle tecrübeli bir teknisyen tarafından yapılması önem arz etmektedir. Jel ilaçlama ilacı, rastgele belli aralıklarla koyulmamalıdır. Gözünüzden kaçırdığınız her yuva size ızdıraba dönüşebilir. Bu yüzdendir ki jel ilaçlama, haşerelerin yaşama noktaları tespit edilerek ilaçlama yapılması gerekir.
Jel İlaçlama Hangi Bölgelere Uygulanır?
Böcek yuvalarının bulunduğu ve gezebilecekleri yerler Jel ile ilaçlama yapılmalıdır. Gereğinden fazla yapılacak olan jel ilaç evinize veya işyerinizde davetsiz misafirlerin ilgisini çekecektir. Bu yüzden gereğinden fazla yapılacak jel ilaçlama kalıcı özellik taşımamaktadır. Tam tersi ilacın az olması yeterli olmayacağı için sorun ortadan kalkmayacak.
Jel İlaçlama Öncesi Ve Sonrası:
İlaçlamada en kolay yöntem olan Jel ilaçlama öncesinde normal ilaçlama öncesindeki gibi bir hazırlık yapılması söz konusu değildir. İlaçlama sırasında ve sonrasında evden ayrılması ve temizlik yapılması gerek duyulmamaktadır. Jel ilaçlar kokusuz olduğu için pencere, kapı gibi yerlerin açılarak alanın havalandırılmasına gerek duyulmamaktadır. Kokusuz jel ilaçlama yaptırmak için çağrı merkezimizden talep oluşturabilirsiniz.